Belgische Festivals

Nederland is een land waar al erg veel festivals worden georganiseerd. Maar onze zuiderburen kunnen er ook wat van. Met onder andere Rock Werchter en Pukkelpop staan er ieder jaar twee grote festivals op het programma. Deze twee grootste festivals van België zijn zeker de moeite waard om langs te gaan.

Rock Werchter is ook in Nederland al erg populair. Elk jaar gaan er al heel wat Nederlanders naar dit festival. In 2013 vindt dit vierdaagse festival plaats op 4 tot 7 juli. Nederlandse festivals kunnen een voorbeeld nemen aan dit festival want ze hebben nu al een groot deel van de line-up prijsgegeven. Dit jaar komen o.a. Greenday, Phoenix en The Script. Hier is een overzicht van de gehele line up.

Ook Pukkelpop is erg populair. Dit festival wordt in augustus gehouden. Al vanaf het ontstaan van Pukkelpop in 1985 komen er jaarlijks grote artiesten naar dit festival.

Deze twee festivals zijn dus zeker de moeite waard om van de zomer eens te bezoeken. Het populairste internationale Belgische muziekevenement is inmiddels Tomorrowland. De editie van 2012 was het absolute hoogtepunt en personificatie van het internationale succes (zie onderstaande filmpje).  Kenners noemen het al het grootste (qua populariteit en uitstraling) Europese muziekevenement en misschien wel zelfs van de hele wereld op gebied van house-music.

 

Tags: ,

Recent posts in Nieuws