Festivals in Nederland zomer 2013

Nu is het nog winter, kortom koud en donker. Maar voor je het weet staat de zomer al weer voor de deur. En naast zon en vakantie betekend de zomer natuurlijk ook weer een nieuw festivalseizoen! Hier een overzicht van de hipste festivals die deze zomer in Nederland georganiseerd zullen gaan worden.

Lowlands
Natuurlijk, Lowlands. Die kan niet ontbreken in het rijtje. Dit festival wordt al sinds 1967 georganiseerd en trekt elk jaar duizenden bezoekers. Op dit festival komen altijd grote namen, zo hebben op Lowlands de laatste jaren o.a. Jimi Hendrix en Pink Floyd opgetreden.
Vanaf 2 februari begint de voorverkoop voor dit festival. Wees er snel bij, want dit festival is meestal binnen een paar uur uitverkocht. Op de site van Lowlands is alle informatie over tijden en prijzen te vinden.

Lowlands

Lowlands

Pinkpop
Pinkpop begint altijd al eerder in het jaar. Dit vind altijd plaats rond Pinksteren. Ook dit festival trekt elk jaar een enorm aantal bezoekers en grote namen. Hier speelde o.a. Coldplay en 30 Seconds to Mars.

Appelpop
Het bijzondere aan dit tweedaagse festival is dat het een gratis festival is. Voor ‘noppes’ kun je hier allerlei grootheden in de muziek live zien. Het event zal in 2013 op 13 en 14 september plaats vinden.

 

Tags: , ,

Recent posts in Nieuws