Je eigen band beginnen

Wil jij je eigen band beginnen. Dan zijn hier een aantal tips voor je.

1. Zoek bandleden
De eerste voor de hand liggende  tip is het zoeken van bandleden. Kijk wat jij nodig hebt voor je band. Heb je geen muzikale vrienden, niet getreurd. Op internet zijn er genoeg sites om bandleden te vinden. Hier vind je alle tips en tricks voor het online zoeken van bandleden.

2. Kies je stijl
Het is belangrijk dat je een stijl hebt, dat je publiek je kan herkennen. Vind samen met je bandleden uit welke stijl het best bij jullie pas. Experimenteer in het begin daarom ook met verschillende stijlen.

3. Zoek optredens
Podiumervaring is belangrijk en voor de bekendheid van je band is het noodzakelijk om op te treden. Vraag bij lokale podia of je er kunt optreden. Schroom daarnaast niet om te vragen naar andere open podium gelegenheden.

4. Zorg voor bekendheid
Maak bijvoorbeeld een Facebookpagina aan, zet filmpjes op YouTube en vertel iedereen die je kent van je band. Connecties zijn vaak al het halve werk. Werk bijvoorbeeld ook met visitekaartjes van je band. Als je dan iemand tegenkomt die die interessant genoeg is om contact mee te houden, kun je altijd je gegevens geven.

Tot slot. Heb vooral plezier in wat je doet!

 

Tags: ,

Recent posts in Nieuws