One Direction tegen pesten

Boyband One Direction gaat samen met de Amerikaanse winkelketen Office Depot de strijd aan tegen pesten. Voor de campagne hebben de heren van One Direction een aantal interviews opgenomen die gaan over pesten. Deze korte video’s bevatten steeds een ander lid van de groep. Harry, Zayn, Niall, Louis en Liam praten één op één met de kijker over pesten. Ze uiten hun gevoelens over omgaan met haat, zowel offline als online, en waarom scholen meer zouden moeten doen om pesten tegen te gaan.

“Ik denk dat pesten makkelijker is geworden door sociale netwerken”, zegt Louis. “Er zijn kinderen die worden gepest, maar die sterk in hun schoenen staan en voor zichzelf op kunnen komen, maar er zijn ook mensen die wat verlegen zijn en minder zelfverzekerd.”

Harry geeft ook zijn mening: “Veel van de mensen die gepest worden, zijn bang om te zeggen dat ze gepest worden. Maar het is juist zo belangrijk om erover te praten, want pesten is een groot probleem.”

De filmpjes die One Direction opnam, zijn niet het enige wat de groep tegen pesten doet. Samen met Office Depot, die kantoorartikelen verkoopt, brengen ze een reeks gelimiteerde schoolspullen uit. Dit onder de noemer 1D+OD Together Against Bullying. Het is nog niet duidelijk of Viking Direct, de Nederlandse tak van Office Depot, de mappen, schriften en schrijfblokken in de webshop zal gaan verkopen.

Het geld dat ze met de verkoop ophalen, wordt ingezameld tegen pesten. Het doel is een miljoen dollar.

Hieronder alle interviews met de verschillende leden van One Direction.

Harry:

Zayn:

Niall:

Louis:

Liam:

 

Tags: ,

Recent posts in Nieuws